zaterdag 3 december 2011

Mijn gastsprekers op 6 december

Op 6 december reageren drie sprekers op de materie die ik in Over de grenzen van disciplines behandel: de positie van de sociale wetenschappen. Wie zijn ze?


Floris Cohen is hoogleraar Vergelijkende geschiedenis van de natuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van het bestuur van het Descartes Centrum voor wetenschapsgeschiedenis en wetenschapsfilosofie aan dezelfde universiteit. Hij publiceerde in de laatste vier jaar drie boeken over de geschiedenis van de natuurwetenschappen: De herschepping van de wereld (2007); Isaac Newton en het ware weten (2010); How modern science came into the world (2010). Zie voor meer informatie: website Floris Cohen.
 
 
 
 
Rens Bod is hoogleraar Computationele en digitale geesteswetenschappen aan de UvA en hoogleraar Cognitive systems aan de University of St. Andrews. Hij schreef De vergeten wetenschappen. Een geschiedenis van de humaniora (2010), door Kennislink verkozen tot leukste wetenschapsboek. Zie voor meer informatie: website Rens Bod en weblog De vergeten wetenschappen
 
 
 
 
Paul Schnabel is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij schreef onder andere Kijken tussen de oren. Psychische gezondheid in proefschriften, 1984-2008 en hij leidde de redactiecommissie van de Gammacanon. Wat iedereen moet weten van de mens- en maatschappijwetenschappen (2010). Zie voor meer informatie: website UU en website SCP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten